Goes,

Zeeland

Fulltime, Parttime

Opleiding

WO

Salaris

€ 7000

Jaren ervaring

5+ jaar

Als Manager Belastingadvies zal je leidinggeven aan een team van belastingadviseurs en zorgdragen voor de groei van de afdeling. Je zal verantwoordelijk zijn voor het adviseren van onze klanten over fiscale zaken en het opstellen van belastingplannen. Je zal ook betrokken zijn bij het ontwikkelen van nieuwe klantrelaties en het behalen van de afdeling's doelstellingen.

Manager Belastingadvies

Over de opdrachtgever

Onze opdrachtgever is een enorm leuke en grote speler in de Accountancy! Ze zijn groot genoeg om professioneel de juiste kwaliteit te kunnen bieden en klein genoeg om persoonlijk te zijn. Hun klantenpakket bestaat grotendeels uit MKB en familiebedrijven. Er hangt een informele en persoonlijke werksfeer waardoor er ook ruimte is voor humor. Een platte organisatie, ondernemend, pragmatisch ingesteld, korte lijnen en directe communicatie is wat hen kenmerkt, iets wat ook goed bij de klanten aansluit!

 

Wat biedt onze opdrachtgever jou

32 vakantiedagen
Flexibele werktijden
Je krijgt een nieuw iPhone en MacBook
Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen
Een leaseregeling en een eerste klas NS-Business Card

 

Over de functie

Als Manager Belastingadvies zal je leidinggeven aan een team van belastingadviseurs en zorgdragen voor de groei van de afdeling. Je zal verantwoordelijk zijn voor het adviseren van onze klanten over fiscale zaken en het opstellen van belastingplannen. Je zal ook betrokken zijn bij het ontwikkelen van nieuwe klantrelaties en het behalen van de afdeling’s doelstellingen.

 

Wat neem je mee

Je hebt een universitaire opleiding fiscaal recht of fiscale economie afgerond
Je hebt een NOB-opleiding afgerond
Je bent daadkrachtig en commercieel ingesteld

 

Zin in een nieuwe uitdaging? Neem dan contact met ons op om de kansen en mogelijkheden vrijblijvend te bespreken. Het is echt de moeite waard! Bel ons op 📞 085-1300621

Klaar voor een nieuwe uitdaging? We helpen je graag verder!

Lever hier je CV in.