Een recruiter of een werkgever krijgt veel motivatiebrieven op een dag. Het is daarom belangrijk dat je als kandidaat een motivatiebrief hebt die eruit springt. Veel kandidaten gebruiken dezelfde teksten en lichten de motivatie niet goed toe. Hierdoor schieten de kansen voorbij. Daarom hebben wij tips om jouw motivatiebrief eruit te laten springen, zodat jij je droombaan niet mis loopt.

  1. Houd het kort

Een recruiter of een werkgever ziet meerder motivatiebrieven. Een te lange brief wordt al snel niet gelezen. Houd het dus kort en krachtig, zodat je de aandacht erbij houdt. Wees daarnaast ook overzichtelijk en maak gebruik van alinea’s. Voor de andere partij is dit fijner lezen.

  1. Pas je aan de vacature

Als je een gerichte sollicitatie doet is het belangrijk om je motivatiebrief te baseren op de vacature waarop je reageert. Hierdoor ziet de werkgever of de recruiter dat je oprechte interesse hebt in de vacature. Het is hierbij wel belangrijk dat je niet de zinnen van de vacature overneemt.

  1. Denk aan je CV

Hiermee bedoelen wij dat je de informatie van je CV niet overneemt in je brief. Als het goed is stuur je jouw CV gelijk mee en kan de werkgever of de recruiter dit zelf lezen. Je brief is een aanvulling van je CV, maak hier dus vooral gebruik van. Leg bijvoorbeeld uit wat er goed ging bij je vorige baan of waar uit blijkt dat jij ergens goed in bent.

  1. Wees origineel

Schrijf in een actieve vorm en vermijd standaard zinnen. Hierdoor houd je de aandacht van de lezer en weten zij ook wie jij echt bent. Overdrijf hier niet in, dit heeft namelijk het tegenovergestelde effect. Het is ook belangrijk dat je de motivatiebrief elke keer veranderd als je het naar een andere organisatie stuurt, zo wordt het geen standaard brief en dat wordt gewaardeerd.

  1. Tijd om te versturen!

Als laatst is het belangrijk dat jij jezelf blijft in je motivatiebrief, waarom zal je je anders voordoen? Lees hem nog eens goed door of laat hem checken door lezen door iemand anders, zodat je zeker weet dat er geen fouten meer in zitten. Nu is het tijd om hem te versturen!

Heb je hulp nodig bij het vinden van een nieuwe uitdaging? Houd onze website in de gaten voor de nieuwste vacatures óf bel ons op 085-1300621 dan helpen we jou gelijk!

Deel Deze Post!