Er is niks belangrijker dan gelukkig zijn met de dingen die je doet. En iets waar je veel te vinden bent en waar je ook veel mee doet is werken. Je bent hier toch een aantal uren per week en je bent meer te vinden op je werk dan in je privé. Maar hoe vind je dat? Nou lees vooral verder dan vertellen wij het je!

Werkgeluk kan je op twee manieren creëren, namelijk factoren op de werkvloer en bij je zelf. De factoren op de werkvloer heeft te maken met een organisatie. Deze organisatie moet ten eerste bij je passen en je moet je daar kunnen ontwikkelen. Andere factoren die je werkgeluk kunnen laten groeien zijn:

  • Zinvolle taken;
  • De waardering en erkenning die je krijgt voor je werk;
  • Balans tussen werk- en privé;
  • Zekerheid van je baan;
  • Flexibele werktijden;
  • Aantrekkelijk salaris.

Dit zijn een van de belangrijkste factoren. Is er een organisatie die dit jou kan bieden dan zit je gebakken, maar vind jij dit bij jezelf niet passen? Kijk dan vooral wat jij belangrijk vindt op de werkvloer.

Al eerder zeiden wij dat werkgeluk word gecreëerd door twee factoren, de werkvloer en jezelf. Wat je zelf kan gaan doen is vooral je werkplek opruimen. Je wordt hier namelijk rustig van en je kan je hierdoor ook beter concentreren. Daarnaast moet je jouw to-do list kort houden en je taken één voor één afstrepen. Je kan van een te lange lijst en meerdere taken door elkaar heel gestrest raken. Tijdens je werk is het ook goed om je collega’s te helpen, andere helpen maakt je gelukkiger. Hierdoor voel je je intelligenter en heb je het gevoel dat je echt wat betekend voor de organisatie.

Buiten je werk om kan je ook nog wat doen om je gelukkiger te voelen op je werk. Je kan in de morgen, voor je werk, gaan sporten om de giftstoffen uit je lichaam te krijgen. Deze stoffen maken je namelijk moe. Ook zorgt mindfulness voor meer geluk op de werkvloer, je komt jezelf namelijk goed tegen en je kan beter relativeren op dingen die om je heen gebeuren.

Gelukkig zijn op je werk is dus een puntje waar je goed om moet bekommeren. Geluk op je werk maakt je productiever en dat is goed voor jezelf, maar ook voor de organisatie. Dus probeer het uit!

Deel Deze Post!