Wij zien het vaak voorbij komen, een standaard CV waarmee je totaal niet opvalt. Door simpele trucs te gebruiken, kan je al een andere uitstraling hebben en de aandacht trekken. Hoe je dat doet? Lees hieronder verder voor de 6 tips..

  1. Wat moet er in een cv?

Laten we beginnen met wat er precies in een cv moet staan. Het is natuurlijk belangrijk om je persoonsgegevens te vermelden met daarbij je naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, e-mailadres, etc. Daarnaast komen de volgende onderwerpen;

  • je werkervaring en opleidingen;
  • de talen die je spreekt;
  • jouw competenties;
  • en nog iets leuks, zoals je hobby’s.

Probeer deze informatie kort en bondig te beschrijven, zodat het niet een opgave wordt om te lezen voor de werkgever.

  1. Wees overzichtelijk

Zorg ervoor dat je informatie niet door elkaar heen loopt. Dit kan je doen verschillende kopjes te maken. Zet er duidelijke titels boven, zodat de lezer meteen kan vinden wat hij of zij zoekt. Maak ook de teksten niet te lang en zorg voor ruimte tussen de teksten, dit maakt het ook overzichtelijker.

  1. Wees opvallend

Maak gebruik van opvallende kleuren, zodat je cv er sprekender uitziet. Hierdoor val je ook al sneller op. Door te veel kleur te gebruiken wordt je cv weer onrustig en onoverzichtelijk, dus pas op met je kleurenpalet.

  1. Kies je foto zorgvuldig uit

Het is van belang dat je een foto gebruikt in je cv, de werkgever ziet dan gelijk hoe je er uit ziet. Maar welke foto moet je daar dan voor gebruiken? Trek wat nette kleding aan en maak een spontane foto van jezelf. Wees dus niet te statisch, een lach verkoopt beter.

  1. Niet meer dan twee A4’tjes

Houd het dus kort en bondig. Kies ook goed uit wat er relevant is voor de functie en zet de belangrijke informatie op de eerste pagina.

  1. Controleren

Ben je klaar met het maken van je cv? Controleer eerst zelf op spelfouten en laat het cv daarna nog door iemand controleren. Hierdoor weet je zeker dat er geen spelfouten meer inzitten.

Heb je hulp nodig bij het vinden van een nieuwe uitdaging? Houd onze website in de gaten voor de nieuwste vacatures óf bel ons op 085-1300621 dan helpen we jou gelijk!

Deel Deze Post!