Door alle feiten en fabels om ons heen weten we eigenlijk niet meer wat nu waar is of niet. Daarom hebben wij hier vier feiten en fabels over solliciteren en recruitment.

Wanneer je met een recruiter werk duurt het langer om je droombaan te vinden.

Fabel: Een recruiter heeft veel inzicht in de arbeidsmarkt en is in bezit van een groot netwerk. Hierdoor kan de recruiter ervoor zorgen dat je al snel bij je droombaan aan de slag kan.

Meer dan 50% van de werkgevers weigert iemand door zijn of haar gedrag op social media.

Feit: Al dacht je dat het niet mocht of stond je er misschien niet helemaal bij stil, maar het is echt zo. Maar liefst 70% van de werkgevers checkt eerst nog even de social media van de kandidaten. Daarvan worden 57% van de kandidaten geweigerd, omdat het gedrag op social media aardig tegenviel.

Werkervaring is niet relevant, diploma’s zijn belangrijker.

Fabel: In sommige gevallen heb je wel een diploma nodig of moet je cursussen hebben gedaan (denk hierbij aan een verpleegkundige), maar steeds meer bedrijven hebben toch meer behoeften aan mensen met enige ervaring aangezien zij kennis hebben van het vak.

Dinsdagochtend is het beste moment voor een kennismakingsgesprek.

Feit: Je zal het niet denken, maar er is dus echt een beste tijd om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dit is op dinsdagochtend om 10 uur. Iedereen is namelijk opgestart na het weekend en de deadlines voor het weekend zijn nog ver weg waardoor ze erg ontspannen zijn. Dus wil je graag die ene baan, plan de kennismaking dan in op dinsdagochtend om 10 uur.

Deel Deze Post!