De voordelen van een goede recruiter

Je bent vast wel een keer benaderd door een recruiter of je hebt er al een gebruik van gemaakt. Maar waarom zal je dan gebruik maken van een recruiter, want er zijn toch zo veel vacatures waardoor je overal wel kan werken. Wij snappen waarom je dat denkt, maar aan een recruiter zitten wel echt voordelen

De markt

Een recruiter heeft kennis van de markt en kan jou dus veel vertellen over wat er speelt binnen de arbeidsmarkt. Ze weten waar de goede werkgevers zitten en zij hebben een groot netwerk waardoor ze je sneller bij een werkgever kunnen plaatsen.

De opdrachtgever

Een recruiter heeft een groot netwerk, maar kent de opdrachtgevers ook heel goed. Zij weten dus precies hoe het gaat binnen de organisatie. Zo weet je precies of de bedrijfscultuur en de werkzaamheden precies bij jou passen.

Ze weten van matchen

Een goede recruiter zorgt er voor dat jou wensen en behoeftes worden vervuld. Ze kijken precies naar wie jij bent en zoeken daar de beste organisatie voor. Misschien duurt het soms wat langer maar ze matchen je wel met de perfecte organisatie.

Ze hebben een kritische blik

Het proces met een recruiter begint met het eerste persoonlijke gesprek. Een recruiter wilt jou graag leren kennen, zodat ze je goed kunnen helpen. Na het gesprek word er kritisch bekeken naar jouw wensen en geven zij jou feedback op bepaalde dingen. Het kan namelijk zo zijn dat zij een bepaalde functie echt niet bij jou vinden passen, al vind jij van wel. Zij willen het dan wel voor je proberen, maar ze geven wel aan dat het niks voor jou zal zijn.

Tips & tricks

Een recruiter heeft het beste met je voor en wilt je met alles helpen. Heb je ergens vragen over, dan beantwoorden zij die graag. Heb je tips nodig over solliciteren of een motivatiebrief schrijven dan helpen zij jou daarmee. Voor een recruiter is niks te veel.

Vacatures

Het is welbekend dat er meer vacatures zijn dan sollicitanten. En toch kan je als kandidaat misgrijpen bij een vacature. Een recruiter krijgt een vacature al voordat deze online komt, dus de kans dat je wordt uitgenodigd voor die ene functie is groter met een recruiter dan dat je daar zelf op reageert.

Schrijf je in!