Eindelijk mag je op gesprek bij de organisatie waar je al heel lang wilde werken. Maar hier en daar heb je al gehoord dat andere sollicitanten op gesprek mogen komen. Geen stres! Door deze blog te lezen weet je precies wat je moet doen om je te onderscheiden van andere kandidaten.

Laten we beginnen bij het begin

Lees de vacature goed en pas hierop je CV en motivatiebrief aan. Hierdoor ziet de werkgever meteen de belangrijke informatie. En staat er een telefoonnummer bij de vacature? Dan kan je eerder bellen of ga even langs, hierdoor laat je zien dat je graag wilt en zien ze meteen wie jij bent. Kan alleen maar meevallen!

Vlak voor je begint

Heb jij je pitch bijna klaar of ben je er nog niet eens mee begonnen? Toch is het handig om je pitch te kennen, want de eerste vraag is altijd “Vertel eens wat meer over jezelf?”. Als jij je pitch klaar hebt liggen dan weet jij het beste te antwoorden op deze vraag.

En wie ben jij dan?

Precies, wie ben jij dan? Hoe jij bent als persoon blijkt echt niet uit je CV of je motivatiebrief, maar meer uit je hobby’s en je persoonlijkheid. Dus laat vooral je persoonlijkheid spreken en betrek ook persoonlijke ervaringen. Maak het niet te persoonlijk, want zij hoeven echt niet te weten wanneer jouw eerste relatie uit ging.

Maar het was toch een sollicitatie?

Dat is zeker waar, daarom is het ook belangrijk om te vertellen waar jou kennis en kunde liggen. Dus je persoonlijke ervaringen zijn belangrijk, maar ook je ervaring op het gebied van werken. Vertel dus over die keer dat je met dat ene programma had gewerkt. Bluf hier niet in hè, want je wilt ook niet naast je schoenen lopen.

Zorg voor een goede laatste indruk

Je hebt vaker gehoord en wij hebben het ook al eerder benoemd, maar wees voorbereid op de vraag “Heb jij nog vragen voor ons”. Deze vraag is essentieel om te beantwoorden! Was het gesprek duidelijk en kan je bepaalde vragen niet meer stellen? Vraag dan naar de vervolgstappen of hoe een dag werken daar uit ziet. Maar vraag iets, dan maak je echt indruk!

Deel Deze Post!